O1 RS, pęknieta przednia sprężyna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • snajper_77
    Classic
    • 2010
    • 2

Zamieszczone przez Biszczu
    Ty pomożesz czy co to jest, bo nie wiem do czego to przypiąć ?
    Jak nie wiesz gdzie-to nie przypinaj.
  • RSfun
    Classic
    • 2009
    • 4

Witam

Nie udało mi się znaleźć żadnego podobnego wątku.
    Właśnie okazało się, że pękła mi sprężyna w przednim mcpersonie.
    Jako że jest to RSka mam problem z dostaniem oryginalnej sprężyny która jest nieco niższa niż w std 1,8T. Sprzedawcy uporczywie proponują mi zwykłe sprężyny.

Czy ktoś przerabiał temat wymiany sprężyn i amortyzatorów w RSie, wie gdzie można je bezproblemowo dostać w rozsądnych pieniądzach. Skłaniałbym się raczej do nowych części.

Komentarz

• eX
      Elegance
      • 2006
      • 980

serwis nie ma czesci? (nie mowie ze na miejscu bo to nie wykonalne)

Komentarz

• RSfun
        Classic
        • 2009
        • 4

Właśnie rozmawiałem z serwisem, faktycznie mają na zamówienie nawet na 2 dzień tylko cena trochę mnie przeraziła 670 zł za komplet. W perspektywie wymiany amortyzatorów staram się szukać jakiejś tańszej opcji.

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

RSfun, to kup inne sportowe :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech ale i tak zapłacisz min za komplet springów koło 500 zł

Komentarz

• RSfun
            Classic
            • 2009
            • 4

niezły plan ale wolę jednak chyba oryginały ,
            wcześniej przyznam się że nie dzwoniłem do serwisu jakoś się zawsze bałem cen serwisowych. No ale jak się chce mieć "sportowe" auto to trzeba płacić ... :evil:

Komentarz

• Northeusz
              RS
              • 2010
              • 1677
              • Octavia I (1U2)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez RSfun
              wcześniej przyznam się że nie dzwoniłem do serwisu jakoś się zawsze bałem cen serwisowych. No ale jak się chce mieć "sportowe" auto to trzeba płacić ... :evil:
              Niestety komplet będzie kosztował swoje, mus to mus, RS wymaga . Jak wymieniałem klocki przednie, też wyszły "nieco" drożej niż standardy do innych silników. Ale że tu chodzi bezpieczeństwo to nawet nie myślałem o zamiennikach i innych ekwiwalentach. Sprężyny muszą być odpowiednie, coby koniom pod maską zęby nie dzwoniły na wertepach .
              Pozdrawiam
              Northeusz

Komentarz

• zepter00
                RS
                • 2008
                • 2304

Zamieszczone przez RSfun
                No niestety... kupując używane, usportowione auto to trzeba się z tym liczyć. :?
                Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

Pracuję...